Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν… αστειεύεται!


Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχοντας παίξει πλέον έναν ικανοποιητικό αριθμό αγώνων μπορούμε να πούμε ότι είναι έτοιμη για όλα. Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και το παίρνει πάντα.
Το συγκεκριμένο κείμενο αφορά την Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα, η οποία έχει δομηθεί και λειτουργεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος είναι ένας προπονητής που όταν ήρθε στην ομάδα λίγοι πίστεψαν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη μέσα σε μια χρονιά. Οι «μπλαουγκράνα» πραγματικά δείχνουν ότι φέτος δεν αστειεύονται και δείχνουν έτοιμοι να κατακτήσουν όσους περισσότερους τίτλους μπορούν.
Ποιος να το περίμενε πριν ξεκινήσει η χρονιά πως η Μπαρτσελόνα σήμερα θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο; Νομίζω κανείς ή τουλάχιστον για να μην γίνομαι και υπερβολικός, ίσως ελάχιστοι. Ο σύλλογος το καλοκαίρι πέρασε πολλά, είχε κακές στιγμές και χειρισμούς, με αποτέλεσμα να περάσει μια μίνι κρίση.
Μια μίνι κρίση όμως που ανήκει στην ιστορία και κανείς δεν θυμάται, καθώς πλέον οι «μπλαουγκράνα» είναι εντός όλων των στόχων. Δηλαδή σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχήματος, φαβορί για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισπανίας και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.
Παίρνοντας λίγο τα πράγματα με τη σειρά θα δούμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο πολύ δύσκολα εμπόδια και ηττήθηκε σε μια ακόμα περίπτωση, την οποία ήθελε να πραγματοποιήσει οπωσδήποτε. Φυσικά μιλάμε για τη φυγή Νεϊμάρ, το χαμένο Super Cup Ισπανίας και την περίπτωση Κουτίνιο.
Τρία βασικά πράγματα, στα οποία η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι γνώρισε ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα να έρθει ο προβληματισμός σε..... συνέχεια άρθρου στοίχημα προγνωστικά.....