Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο αναντικατάστατος και τρομερός Μάρκους Μπεργκ


Ήρθε στην Ελλάδα σε μια πολύ περίεργη φάση του συλλόγου, καθώς τα οικονομικά του δεν ήταν καθόλου καλά. Ο –γεμάτος- αμφιβολίες για την πορεία της ομάδας κόσμος του τριφυλλιού αναζήτησε στο πρόσωπό του μια σανίδα σωτηρίας και ο Σουηδός φορ με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε όχι απλά να αποτελέσει σωσίβιο για την ομάδα και τους φιλάθλους αλλά παράλληλα να ανεβάσει και το επίπεδο του συλλόγου.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας. Γενικότερα πρέπει να αποτελεί τιμή μας ότι αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα ένας τέτοιος παίχτης. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δείχνει καθημερινά την ποδοσφαιρική του φαντασία και κλάση, καθώς έχει την ικανότητα να μαγεύει τα πλήθη είτε με το να παραβιάζει τις αντίπαλες εστίες, είτε με το να μοιράζει ασίστ με στόχο την επίτευξη ενός γκολ. Ο Σουηδός φορ στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει περάσει από μεγάλα ποδοσφαιρικά club αλλά και παράλληλα από μεγάλα πρωταθλήματα. Σίγουρα αυτό το γεγονός μόνο τυχαίο δεν είναι. Ωστόσο το κακό για εκείνον ήταν η εμπάθειά του στους τραυματισμούς, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και τον πήγαν πίσω.

Η καριέρα του Μπεργκ ξεκίνησε το 2003, όταν η Γκέτεμποργκ από την Σουηδία του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί και να ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι. Στην ομάδα νέων της έμεινε έως το 2004 και στην πορεία ανέβηκε στην επαγγελματική ομάδα. Στο σουηδικό σύλλογο ο Μπεργκ έμεινε για δύο χρόνια (2005-07) και σε συνολικά 56 εμφανίσεις, πέτυχε 25 γκολ. Ο Μπεργκ εξαργύρωσε αυτές τις εμφανίσεις με ένα ταξίδι του στην Ολλανδία αρχικά και στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της χώρας. Η Χρόνινγκεν ήταν ο επόμενος σταθμός του Σουηδού. Εκεί ο Μπεργκ έμεινε για δύο χρόνια (2007-09) και σε συνολικά 56 εμφανίσεις, σημείωσε 38 γκολ. Αυτό σήμαινε πως ο διεθνής φορ είχε προσαρμοστεί πλήρως και.....Πηγή: Pame stoixima