Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Φραντσέσκο Τόττι: Ο μεγάλος και πιστός αρχηγός της Ρόμα!


Έχω ακούσει από πολλούς και φυσικά συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο όσο περνούν τα χρόνια χάνει και το ρομαντισμό που είχε. Σιγά-σιγά τα πράγματα γίνονται καθαρά πιο επαγγελματικά με αποτέλεσμα το συναίσθημα και η αγάπη για μια ομάδα να μπαίνουν στο… συρτάρι και να μην βγαίνουν και πάλι στην επιφάνεια. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση του τεράστιου Φραντσέσκο Τόττι.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα πιάσουμε μια περίπτωση ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία και όλοι μας νιώθουμε τυχεροί που τον απολαμβάνουμε στα γήπεδα στης Serie A. Ο Φραντσέσκο Τόττι όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή, η οποία ξεφεύγει από τα πλαίσια που αρχίζει να θέτει το ποδόσφαιρο στις ημέρες μας. Δηλαδή δεν κοίταξε ποτέ τα λεφτά και τα τρόπαια και αποφάσισε να παραμείνει για όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα σ’ έναν σύλλογο, τον οποίο αγάπησε από μικρό παιδί. Με λίγα και απλά λόγια ο Ιταλός άσος έχει αφοσιώσει όλη του τη ζωή και την ποδοσφαιρική καριέρα σε μόλις μια ομάδα. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, λίγο αναλυτικά να ξετυλίγουμε το κουβάρι μιας ωραίας και συναρπαστικής ιστορίας. Αυτή του Φραντσέσκο Τότι δηλαδή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1976 και συγκεκριμένα στην Ρώμη, ο Φραντσέσκο Τόττι γεννήθηκε και από τότε η μοίρα του ήταν λαμπρά γραμμένη. Το μόνο που έμελε να κάνει ήταν να την ακολουθήσει. Ο Τόττι έκανε αυτό ακριβώς και τη δεδομένη χρονική στιγμή σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του. Ο Τόττι σε ηλικία δέκα χρονών (1986) άρχισε την καριέρα του στην ΑΣ Λοντινζιάν, στην οποία κι έμεινα μέχρι τα δεκατρία του χρόνια (1989). Το 1989 η Ρόμα αποφάσισε να τον αποκτήσει και να τον εντάξει στις ακαδημίες της. Σ’ αυτές ο Ιταλός άσος έμεινε έως το 1992 (16 χρονών), για να «μετακομίσει» στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα των Ρωμαίων. Από το 1992 έως και σήμερα ο Φραντσέσκο Τόττι βρίσκεται στην ομάδα που....Πηγή: stoixima prognostika