Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η εμπιστοσύνη «έσβησε» τόσο γρήγορα για έναν τέτοιο άνθρωπο


Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πάρα πολλά γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο Melwood και συγκεκριμένα στην Liverpool. Μια ομάδα που ξεκίνησε... φουριόζα τη σεζόν και που πλέον τα προβλήματα και ο προβληματισμός είναι περισσότερα απ' ότι οι επιτυχίες και η χαρά.
Είναι λογικό όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για μια ομάδα να την πληρώνει πάντα ο προπονητής και αρκετοί να ζητούν ακόμα και την απομάκρυνσή του. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η άποψη της αποχώρησης του Klopp είναι αβάσιμη και παράλληλα αν όντως πραγματοποιούταν υπό άλλες συνθήκες, τότε ο σύλλογος θα έβγαζε μόνος του τα μάτια του.

Ο Jurgen Klopp όπως όλοι γνωρίζουμε είναι προπονητής της Liverpool από τις 8 Οκτωβρίου του 2015. Η ομάδα εκείνη την εποχή αποφάσισε να αλλάξει οριστικά σελίδα και να διεκδικήσει την άνοδό της. Ο Γερμανός τεχνικός διαδέχθηκε στον πάγκο τον Brendan Rodgers. Έναν προπονητή με αρκετά καλή επιθετική φιλοσοφία και γενικότερα έναν καλό μάνατζερ, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να οργανώσει αμυντικά την ομάδα και όπως αποδείχθηκε μετά το... ξεπέταγμα της σεζόν 2013/14 δεν μπόρεσε να αντέξει τον πάγκο και τις απαιτήσεις της Liverpool.

Έτσι, ένας ιστορικός σύλλογος, βυθισμένος στα προβλήματά του βγήκε στην αγορά για προπονητή και για αλλαγή σελίδας.
Η σκέψη της συνεργασίας αλλά και η υλοποίησή της με τον Jurgen Klopp ήταν το ιδανικότερο σενάριο για εκείνον τον μήνα αλλά και για οποιονδήποτε άλλο μήνα έβγαιναν οι «reds» στην αγορά των προπονητών. Ο Γερμανός τεχνικός είναι παγκόσμιας κλάσης προπονητής, είναι παθιασμένος με τη δουλειά του και έχει τις ικανότητες να πάει ψηλά την Liverpool. Ένας πανέξυπνος προπονητής με επιτυχημένη θητεία σε Mainz και Dortmund, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει για πρώτη φορά την Γερμανία και να έρθει σ' έναν σύλλογο που εκτιμούσε ιδιαίτερα από πριν.

Ωραία όλα αυτά και όλοι οι φίλαθλοι των «reds» εκείνη την ημέρα της υπογραφής του με το σύλλογο του Merseyside γέμισαν ελπίδα και είπαν δυνατά μέσα τους: «Ναι, ήρθε η ώρα να αλλάξει επιτέλους κάτι σ' αυτόν τον ιστορικό σύλλογο». Ξέρετε, η Liverpool είναι ένας σύλλογος που απέχει από την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος συνολικά 27 χρόνια (1990). Είναι λογικό οι φίλαθλοι να επιζητούν ένα....Πηγή: prognostika stoiximatos