Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο νέος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη


Ο Παναθηναϊκός στις 9 Οκτωβρίου αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο έχει στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της Basket League. Το ξεκίνημα των υποχρεώσεων του τριφυλλιού θα γίνει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας.

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα αρχή και πολλές υποσχέσεις για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, η οποία σίγουρα ξεκινάει με αρκετές φιλοδοξίες και σύμφωνα με τα προγνωστικά έχει τα φόντα να χτυπήσει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα. Η περσινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με αρκετές φιλοδοξίες, ωστόσο στην πορεία η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και απέτυχε. Φέτος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Πεδουλάκη (την αξίζει κιόλας) και να βάλει λεφτά με σκοπό να επιστρέψει η ομάδα και πάλι στις δόξες. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού φέτος είναι αρκετά καλό και σε σχέση με πέρυσι, διότι οι παίχτες που αποκτήθηκαν είναι καλύτεροι. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Ίσως από το 2012 και μετά να μην είχε ξανά τόσο καλή ποιοτικά ομάδα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του ένα ρόστερ με πληθώρα επιλογών, το οποίο και οφείλει να διαχειριστεί σωστά για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε θέση έχει παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά (Τζέιμς, Ρίβερς, Γκιστ, Σίνγκλετον, Μπουρούσης) ενώ φέτος αποφάσισε να δώσει και την ευκαιρία στους Λευτέρη Μποχωρίδη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Σίγουρα υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο έχει βλέψεις κορυφής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάμε να δούμε τις λύσεις που έχει στα χέρια του ο Αργύρης Πεδουλάκης και πως μπορεί να τις αξιοποιήσει.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το πρωτάθλημα και στόχος του είναι να κερδίσει τα μεγάλα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όπου στο στοίχημα είναι ορισμένες φορές το φαβορί και άλλες (με Ολυμπιακό κυρίως) το αουτσάιντερ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται προσοχή, δουλειά και φυσικά ροτέισον, καθώς ο Παναθηναϊκός θα έχει πολλά παιχνίδια φέτος και η κόπωση είναι δεδομένη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλει ροτέισον. Καταρχάς με δεδομένο ότι ο Μποχωρίδης θα πάρει ευκαιρίες, τότε κάποιος εκ των Παππά, Τζέιμς, Καλάθη δεν θα αγωνιστεί αρκετά αγωνιστικά λεπτά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο «2» μπορεί να παίξει και ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος περισσότερο είναι shooting guard και γίνεται όταν το απαιτούν οι συνθήκες small forward. Αυτό σημαίνει ότι ο Πεδουλάκης μπορεί να τον υπολογίσει στο «2» για να δώσει ανάσες στους περιφερειακούς του.

Από εκεί και πέρα στην θέση «3» το τριφύλλι εκτός από τον Ρίβερς, ο οποίος.....Πηγή: prognostika stoiximatos