Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Το ντέρμπι… βάφτηκε «ερυθρόλευκο» με τρομερό φινάλε!


Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΟΚ, σ’ ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες. Ο αγώνας είχε γκολ, θέαμα, ένταση, διακοπές και στο τέλος νικητή. Η κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν και αυτή που έγραψε τον επίλογο της ιστορίας του ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ.

Ένα ντέρμπι για να είναι καλό πρέπει να τα έχει όλα. Δηλαδή ρυθμό, πάθος, ένταση, θέαμα και γενικότερα να χαίρεται ο κόσμος για ότι βλέπει. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από άποψη θεάματος. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση για μια ακόμα αγωνιστική. Η διαφορά των «ερυθρολεύκων» είναι στους τέσσερις βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ και στους πέντε από τον τρίτο Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, η απόσταση του «Δικεφάλου του Βορρά» προς την κορυφή μεγάλωσε. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μ’ αυτή την ήττα πάει στην έβδομη θέση έχοντας οχτώ βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στο -7 από τον πρώτο Ολυμπιακό. Τέλος, το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είδαμε στο συγκεκριμένο ντέρμπι, ήταν οι αντιδράσεις ενθουσιασμού των φιλάθλων των γηπεδούχων. Τα καπνογόνα, έκαναν ασφυχτική την ατμόσφαιρα και ανάγκασαν τον διαιτητή σε τρεις με τέσσερις διακοπές του αγώνα. Σίγουρα είναι καλό αυτά τα πράγματα να τα αποφεύγουμε.

Αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ φάνηκε πολύ πιο έτοιμος και διαβασμένος από τον Ολυμπιακό. Η πίεση ψηλά στην κακή και προβληματική άμυνα των γηπεδούχων, το ατυχής πείραμα με τον Βιάνα στα μπακ που ουσιαστικά δημιούργησε ένα ακόμα πρόβλημα, αλλά και ο κανόνας του ΠΑΟΚ να σκοράρει γρήγορα σε κάθε ματς του, έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάσουν τον......Πηγή: Prognostika stoiximatos