Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο «σοβαρός Ολυμπιακός» μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση


Ο Ολυμπιακός από την νέα αγωνιστική σεζόν θα βρίσκεται στους ομίλους του Europa League, έχοντας ως μοναδικό στόχο μια αξιοπρεπή πορεία, η οποία θα μεγαλώσει το πρεστίζ του συλλόγου και παράλληλα θα δώσει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» την περασμένη σεζόν αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος. Η συγκεκριμένη επιτυχία τους έδωσε τη δυνατότητα να δώσουν προκριματικά για την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο ο απρόσμενος αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σεβά (0-0 και 1-0 ήττα), στέρησε από τον Ολυμπιακό το μεγάλο όνειρο του σεντονιού. Βέβαια οι Πειραιώτες δεν ήταν χαμένοι από χέρι στο κομμάτι της Ευρώπης γιατί μπορεί να αποκλείστηκαν από τα προκριματικά του Champions League, ωστόσο τους δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουν μέσω νέων προκριματικών αγώνων την είσοδός του στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κατάφερε με λίγη δυσκολία να περάσει το εμπόδιο της Αρούκα και έτσι βρίσκεται στις ομάδες που την νέα αγωνιστική σεζόν θα παίζουν στο Europa League.

Μάλιστα το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι στην κλήρωση δεν θα αντιμετώπιζε τις δυσκολίες άλλων ομάδων, καθώς βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι «ερυθρόλευκοι» μπορούμε να πούμε ότι ήταν ευχαριστημένοι, καθώς από τον όμιλο που προέκυψε μπορούν να ονειρεύονται την πρόκριση στις τριάντα δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα ο όμιλος της ελληνικής ομάδας περιλαμβάνει τον ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), την Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) και την Αστάνα (Καζακστάν).

Σίγουρα ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση και μάλιστα έχει δυνατότητες να διεκδικήσει και την πρωτιά σ’ έναν όμιλο που κρύβει ορισμένες παγίδες αλλά δεν θεωρείται αξεπέραστος. Αν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία για το σύλλογο. Βέβαια οι απαντήσεις θα δοθούν στην διάρκεια της χρονιάς και μέσα στο γήπεδο, όμως καλό θα ήταν να δούμε τα προφίλ των συγκεκριμένων ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. ..Πηγή: Προγνωστικά στοίχημα